Single product image
Belsőleg

Körömvirág extraolaj

1473 Ft.
30 ml

A körömvirág sokhasznú gyógyító növény. Készíthető belőle vizes és olajos kivonat. Ismertetőnk a növény zsírban oldódó komponensek gyógyító hatását taglalja. A virág élénksárga szirmaibóla és lisztté őrölt magjából extra olívaolajban vonjuk ki a hatóanyagokat. Ez drágább, de az így nyert körömvirág extra olaj hatóanyagban gazdagabb mert az olívaolaj maga is gyógyhatású elixír.

Ösidők óta ismeri a népgyógyászat. A neve is utal rá, hogy már az ókor orvosai is használták. Jelesül: mellékhatás nélküli gyulladás gátló, sokféle sebgyógyító, fertőtlenítő, bőrhám képző és hidratáló hatásáról ismert.

A körömvirág extra olaj kúraszerű használata (21 nap + 7 nap szünet) megnyugtatja a szívet, csökkenti a vérnyomást és serkenti a vér keringését.

Megfigyelték azt is, hogy olaja erősíti szervezetünk nyirokrendszerét és hatékonyan csökkenti a nyirokfolyadék pangását.

Ismert, hogy jó hatással van az emésztőrendszerre. Összehúzó és fertötlenító sajátságai révén rendet teremt a belekben, serkenti a széklet ürülését.

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy az extra körömvirág olaj méregtelenítő és tisztító hatását főként ízületi gyulladásoknál, köszvény kezelésénél és reumatikus bántalmaknál fejti ki.

Tucatnyi visszajelzés hitelesíti, hogy a körömvirág extra olaj fogyasztása lányoknál, asszonyoknál képes szabályozni a havi ciklust, csökkenti a méhizomban a feszültséget, csillapítja a menstruációs vérzést és fájdalmas görcsöket.

Egészségünk védelmében igen jelentős a körömvirág olaj azon képességé, hogy gátolni tudja a rendkívül káros szabad gyökök felszabadulását.


Kapcsolódó Termékek

Echinacea cseppek
Belsőleg
Fecskefű cseppek
Külsőleg
#
Belsőleg
Havasi kövirózsa cseppek
Belsőleg/Külsőleg