Single product image
Belsőleg

Csalánmagolaj

2654 Ft.
100 ml

A CSALÁN (Urtica dioica) egyike azoknak az igen ritka és értékes gyógynövényeknek, amelyek mind a három zsírban oldódó levélzöldet: az ALFA, a BÉTA, és a DELTAKLOROFILT nagy mennyiségben tartalmazzák. A csalán magja pedig gazdag a gyulladáscsökkentő, esszenciális (létfontosságú) zsírsavakban. Iyen a linol, a iinoién, és arahidonsav. Ezek vitaminjellegü anyagok, melyeket szervezetünk nem képes szintetizálni, ezért, táplálékkal együtt kell felvenni azokat.

Ilyen nagy értékű táplálék-kiegészítő a CSALÁNLEVÉL ÉS MAGOLAJ. Hatása sokoldalú. Fogyasztása csökkenti a vérszérum koleszterinjét. Egyben gátolja a koleszterin élelmiszerekből történő felszívódását. Csökkenti a magas vérnyomást és jótékony hatású a köszvényben szenvedők vér-húgysavtartalmának csökkentésében. Hatóanyaga vízhajtó, roboráló és általános vitaminpótló. Bőségesen tartalmaz A, B, C, F, K, U vitaminokat. Jelentős az ásványi anyag, valamint ezen belül a nyomelemek mennyisége.

Régi századok „új" felfedezése, hogy a csalán zsírban oldódó levélzöldjei, a klorofilok enzimek jelenlétében zsírbontóként működnek és gátolják azok beépülését testünk szöveteibe. A természetes fogyasztóhatás 3 hét után tapasztalható, mivel a CSALÁNLEVÉL ÉS MAGOLAJ először a kiválasztó szerveket (epe, máj, tüdő, vese) tisztítja.

A CSALÁNLEVÉL És MAGOLAJ jelentős mennyiségben tartalmaz vércukorszint csökkentő glikokinint, valamint, a hasnyálmirigy működését stimuláló biogén aminokat. Ezen alapszik az a népi gyógyászati megfigyelés, hogy a CSAIÁNLEVÉL ES MAGOLAJ hosszú távú - maximum 6 hónapig! - tartó napi egy teáskanál fogyasztása cukorbaj mulasztó.


Kapcsolódó Termékek

Echinacea cseppek
Belsőleg
Fecskefű cseppek
Külsőleg
#
Belsőleg
Havasi kövirózsa cseppek
Belsőleg/Külsőleg