Single product image
Külsőleg

Babérolaj

1626 Ft.
50 ml

A babér soktitkú növény, mivel - az egykor oly híres növénynek - a különböző gyógyhatásait ma még nem bizonyították be a tudományos kutatások, de nem is cáfolták meg.

Érdekes kutatási lehetőségre utal egy újabb keletű kísérlet. Ennek során állatoknak halálos dózisú sztrichfint adtak, majd azonnal babérolaj készítménnyel kezelték őket. Ezt a kísérletet az állatok mind túlélték, de ennek okát a tudások még ma sem tudják.

Amit biztosan tudunk a babérolajról és természetes fájdalomcsillapító hatásairól, az az ezeréves népi gyógyászat tapasztalata. Amit az orvostudomány is elismer, a kipréselt vagy olívaolajban kivont illó- és zsírosolajat tartalmazó elixír helyileg hatásos antirheumatikum.

Helyileg alkalmazva: gyulladásos ízületi betegségek, idegi eredetű ízületi fájdalmak enyhítése, szüntetése. Nagyhatású bedörzsölő és masszírozó olaj a forgók, a térdek, a derék, a gerinc ízületi fájdalmaira. Ha időnk engedi, a bedörzsöléssel szemben a masszírozást részesítsük előnyben. Az általános testmasszázst otthon is végezhetjük. 10 perc alatt a simítás, gyúrás, dörzsölés, rezegtetés, szelíd ütögetés a bőrt, a vázizmokat, a vér- és nyirokkeringést kedvezően befolyásolja. Szünteti a fájdalmat és javítja közérzetünket.

Évezredes népi gyógyászati tapasztalat az is, hogy akinek különösen érzékeny bőre van, az kerülje a babér-olaj bedörzsölést, babérolaj masszázst, mert az kiütést okozhat.


Kapcsolódó Termékek

Echinacea cseppek
Belsőleg
Fecskefű cseppek
Külsőleg
#
Belsőleg
Havasi kövirózsa cseppek
Belsőleg/Külsőleg